Bikini-ready

Hoe krijg ik snel en veilig bruine benen?

 

Zeg nou zelf...je zwembroek of bikini zit altijd nèt even comfortabeler als je een bruin kleurtje hebt!

Maar hoe zorg je ervoor dat je dit verantwoord doet, maar mèt MAXIMAAL resultaat??

  1. Voorbereiding! Je huid direct aan een hele dag zon blootstellen is geen aanrader. Gevoelige huidjes zullen zelfs merken dat ze met SPF30 gewoon verbranden. Daarom is het belangrijk rustig te beginnen! De zonnebank is ideaal om gedoseerd de juiste hoeveelheid UVA en UVB te krijgen. Verbranden is slecht en helpt NIET om bruiner te worden! Daarom is het verstandig om vòòr de zomer een korte zonnebankkuur te doen. Om kleur op te bouwen kom je elke 4 a 5 dagen. Als je tevreden bent met je kleur kun je 1x in de week à 2 weken je kleur bijhouden. Zo voorkom je verbranden èn zit je beter in je vel. Om dieper te bruinen scrub je een dag van te voren je huid. Zo is dat doffe laagje dode celletjes weg en pakt je zonsessie beter. (bv PuuRR Sugar Scrub €21) 
  2. Tijdens het zonnen: Zon je buiten? Gebruik dan een SPF! Dan verleng je de tijd dat je buiten kan zijn zonder te verbranden. Dit heeft geen invloed op de bruining! Zon je binnen onder de zonnebank? Gebruik dan juist géén SPF. Het is wel aan te raden om een crème van bv Tannymaxx of Australian Gold te smeren. Hierin zit een bruinversneller, je huid wordt gehydrateerd waardoor UV wordt opgenomen ipv weerkaatst. En je huid wordt beschermd tegen de negatieve effecten van UVstraling. Let op dat je crème geen paraffinum bevat! Dit is slecht voor je huid èn voor de zonnebank                                                                   
  3. Na het zonnen Je huid moet je ook na het zonnen verzorgen. En wat is er lekkerder dan na het douchen je in te smeren met je favoriete aftersun. De geur doet je vaak meteen aan vakantie denken! Na het zonnen kun je direct douchen. Maarrr...gebruik je een crème in de zon met bronzer? Wacht dan het liefst minimaal 3u. Zo lang werkt je crème namelijk nog door.