Kan elk huidtype onder de zonnebank?

Nee, er zijn 4 huidtypes van heel licht tot donker. Huidtype 1 verbrandt zeer snel, wordt niet bruin. Vaak rossig of lichtblond haar en blauwe ogen. U kunt met dit huidtype niet onder een professionele zonnebank

Heeft voorbruinen voor de vakantie zin?

Ja, door je huid aan een krachtigere zon te laten wennen met behulp van de zonnebank wordt je huid dikker en vormt meer pigment. Hierdoor is je huid beter bestand tegen de zon. Begin hiermee ongeveer 2 weken voor vertrek

Kan ik mijn make-up ophouden?

Het is absoluut beter je make-up te verwijderen. In de meeste make-up zit een SPF (beschermingsfactor) waardoor je je kuur niet optimaal benut. Bovendien kan de huid hierdoor geïrriteerd raken.

In de cabine vindt u producten om uw gezicht te reinigen en een spiegel om u desgewenst weer na het zonnen op te maken.

Kan ik na het zonnen douchen?

Zeker. Het is een fabel dat je de bruine kleur er af zou wassen. Na het douchen kunt u zich nog insmeren om de bruine kleur te verdiepen en de huid te hydrateren.

Let wel op! Als u voor het zonnen u heeft ingesmeerd met een bronzer kunt u het effect daarvan wel weg wassen. Dan kunt u beter minimaal 4u wachten met douchen 

Kan ik zonnen bij medicijngebruik?

Sommige medicijnen hebben een wisselwerking met UVstraling. Bij middelen zoals: antibiotica, sulfonamiden, psychofarmaca, kalmerende middelen (ook Sint Janskruid) en diuretica (vochtafdrijvende middelen) is voorzichtigheid geboden. Meldt het gebruik dan ook.

Ook cortisonen of acne middelen kunnen de huid verdunnen en hem daardoor gevoeliger maken voor zonlicht.

Bij een aantal aandoeningen zal UV straling juist een positief effect geven. Veel patiënten met acne, eczeem of psoriasis hebben baat bij het gebruik van de zonnebank

Kan ik zonnen als ik zwanger ben?

UVstraling is niet schadelijk voor de ongeboren baby. Waar je wel op moet passen is het ontstaan van een zwangerschapsmasker door ophoping van pigment.

Bij twijfel altijd een arts of deskundige raadplegen

Hoe lang duurt een kuur?

Afhankelijk van het huidtype, hoeveel zon de huid al heeft gehad, en het gewenste resultaat duurt een kuur ongeveer 5 tot 10 sessies van ongeveer 20min. Je start met een opbouwfase die korter is. Tussen de eerste en tweede keer sla je 1 dag over. Let wel op dat er niet meer dan 3 a 4 dagen tussen de bezoekjes liggen, anders gaat het effect van bruiningsopbouw terug lopen.

Hoe lang blijf ik bruin?

Het effect houdt 2 tot 4 weken aan na de laatste keer zonnen. Met de juiste verzorging houdt u uw huid optimaal gehydrateerd en voorkomt u vroegtijdig vervellen. Tevens hebben wij Bronzers die DHA bevatten; een bruin-zonder-zon product dat uw huid extra nabruind.

Waarom zou ik zonnecosmetica gebruiken?

Tijdens het zonnen verliest uw huid veel vocht waardoor uitdroging van de huid en huidveroudering kan ontstaan. Vocht dat u heeft verloren kunt u naderhand niet meer “terugsmeren”. Een droge huid reflecteert/blokkeert het zonlicht. Wanneer u smeert met zonnecosmetica verhoogt u uw bruiningsresultaat tot wel 40%. Een goed gehydrateerde huid zorgt ervoor dat u sneller bruin wordt en ook dat u dieper en langer bruin blijft. Het is dan ook van groot belang uw huid goed in te smeren (vlak) vóór u gaat zonnen. Ook na het zonnen is het belangrijk uw huid goed te verzorgen met een aftersun, dit kunt u het best doen nadat u al een paar uur onder de zonnebank uit bent. Waarom niet gelijk? De meeste zonnecosmetica werken nog een aantal uren door om de bruining nog meer te optimaliseren. Smeert U direct een aftersun dan verbreekt u dit proces. Wilt u het beste resultaat? Smeer u dan dagelijks in met een aftersun, u zult merken dat het werkt.

 Belangrijk is ook dat u géén SPF (beschermingsfactor) smeert. Dit houdt de UV straling tegen en is alleen voor gebruik in de buitenzon. Wanneer u met een SPF smeert onder de zonnebank houdt u eigenlijk datgene tegen dat u nodig heeft om een bruine kleur te krijgen. U verbrandt dus niet,… maar wordt ook niet bruin. Verbranding onder de zonnebank wordt tegen gegaan door het aantal minuten te verlagen.

Hoe lang kan ik onder de zonnebank?

Tijdens uw eerste bezoek wordt uw huidtype bepaald. Aan de hand daarvan stellen we een kuur op. Gemiddeld duurt een bezoekje 20 minuten